Lars Borup Naturfoto

Home Om denne side
Teknik
Anvendelse af fotos
Om mig selv
Kontakt


Om denne hjemmeside

Denne hjemmeside skyldes min livslange interesse for naturen, en interesse, som med hovedvægt på ornitologi (fuglekiggeri) har ført mig rundt til mange lokaliteter i Danmark og udlandet. Dertil har jeg, når det har været muligt, prøvet at indfange nogle af mine utallige gode oplevelser i naturen ved hjælp af fotografering, en af mine andre gode interesser.

Enhver, der fotograferer, har vel lyst til at vise sine billeder frem for interesserede, og her er Internettet et fantastisk udstillingsvindue!

Én ting er at have gode oplevelser i naturen, en anden og meget sværere sag er det at få gode billeder ud af det.
Det kræver både tålmodighed, held og erfaring at lave gode naturbilleder, hvad mange naturfotografer kan snakke med om. Utallige gange har jeg slæbt tungt fotoudstyr med ud på fugleture, for blot at slæbe det hjem igen uden at have løsnet et skud. Andre - sjældne - gange er man bare så heldig at være på rette sted til rette tid, og så samtidig være klar til at fotografere.

Alle fuglebilleder er taget umiddelbart som jeg har oplevet dem i felten. Jeg har tit været i tvivl, om jeg nu skulle sætte kikkerten eller fotografiapparatet til øjnene, for man går ofte glip af enten nære detaljer eller et billede!


Lidt forklaring til billederne, forkortelser:

Det kan hænde, at jeg i teksten til fuglebillederne vedrørende fuglenes alder, dragter og adfærd anvender forkortelser. Disse er i så tilfælde de samme, som benyttes i Dansk Ornitologisk Forenings publikationer. De er - i uddrag - som følger:

pull = pullus, dvs. fra klækning til opnåelse af flyveevne.
juv = juvenil, dvs. fra første rigtige fjerdragt til gennem kropsfjerfældning opnået første vinterdragt.
imm = immatur, dvs. ikke-ynglende fugl fra første vinterdragt til kønsmodenhed.
subad  = subadult, dvs. en ynglende fugl, som endnu ikke har opnået fuldt udfarvet voksendragt. De store måger f. eks. kan yngle med brune fjer i dragten.
ad = adult, dvs. kønsmoden fugl i fuldstændig voksendragt.

1K, 2K  osv. = alder i kalenderår. En fugl er i sit 1. kalenderår fra klækningen til nytår, derefter i 2. kalenderår hele næste år osv.

sdr = sommerdragt
vdr = vinterdragt
odr = overgangsdragt, dvs. fuglen er i færd med at skifte fra sommer- til vinterdragt eller omvendt.

fou = fouragerende
trk = trækkende

Det drejer sig dog ikke om fugle alt sammen. Man vil også her kunne se andre naturbilleder som landskab, sommerfugle, orkidéer m.m.

Og jeg vil tillade mig at fremvise de billeder, som jeg betragter som nogle af mine heldigste, og som jeg tog den 15. december 1995 i Århus Havn, hvor en Pukkelhval - den første observeret levende i dansk farvand - mæskede sig med sild helt inde i havnen. På et tidspunkt svømmede den ud af havneindløbet og foretog et par spring op fra vandet. Jeg havde min 400mm tele parat, og i solnedgangslyset kom der et helt godt billede ud af det. Værsgod at se med!

Skulle du finde fejl på hjemmsiden, eller måske oplysninger der er ukorrekte, tager jeg med tak imod kritik og rettelser. Send da venligst en mail.


Måske har du tidligere besøgt min hjemmeside, og vil måske også konstatere, at den er ændret til nu udelukkende at være et galleri for mine naturfotos.
Skulle du savne noget af det tidligere stof, kan jeg kun beklage, men tingene ændrer sig, og en forandring trængte sig på.

Jeg ønsker dig god fornøjelse med mine billeder!

Lars Borup
Sidst opdateret den 2. februar 2005


Tilpasset MS Internet Explorer v.6 og Mozilla Firefox v.1.0
Optimeret til en skærmopløsning på 1024 x 768 pixels

Webmaster: Lars Borup, E-mail | Hjemmeside
Copyright © 2005